FRA

Program


A hindu síremlék

A hindu síremlék

A maharadzsa megbízza Peter Fürbringert, a tehetséges német mérnököt, hogy építsen számára egy különleges épületet. A mérnök mit sem sejt az épület valódi rendeltetéséről, de bájos jegyese, Irene lassan ráébred az igazságra: a pompás síremlékben élve akarják eltemetni a maharadzsa hűtlen feleségét..

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. szeptember 18. vasárnap, 15:00

A hindu síremlék (Mesék Indiából), fekete-fehér német kalandfilm, 1938,
német hang, magyar, angol felirat, 94’
Rendező: Richard Eichberg

Forgatókönyvíró: Richard Eichberg, Hans Klaehr, Arthur Pohl
Operatőr: Ewald Daub, W. Meyer-Bergelt, Hans Schneeberger, Hugo O. Schulze
Zene: Harald Böhmelt
Szereplők: Philip Dorn, La Jana, Kitty Jantzen, Theo Lingen

A kétrészes indiai témájú kalandfilm második része, amely Az eschnapuri tigris című első részhez hasonlóan látványos, fordulatos és szenvedélyes. A maharadzsa megbízza Peter Fürbringert, a tehetséges német mérnököt, hogy építsen számára egy különleges épületet. A mérnök mit sem sejt az épület valódi rendeltetéséről, de bájos jegyese, Irene lassan ráébred az igazságra: a pompás síremlékben élve akarják eltemetni a maharadzsa hűtlen feleségét. Irene megpróbálja megmenteni a szerencsétlen asszonyt, eközben Ramigani herceg álnok összeesküvést sző az uralkodó ellen. A film a maga korában Magyarországon is nagy siker volt, a maraton nézői pedig a restaurált verzió premierjén vehetnek részt.

A filmhez bevezetőt mond Ellen Harrington, DFF – Wiesbaden

Le tombeau Hindou (Contes indiens) Film d'aventure allemand, 1938
Langue : Allemand, Sous-titres: Hongrois, Anglais, 94'
r: Richard Eichberg

La suite du film d'aventure Le Tigre du Bengale qui se déroule dans l’Est de l’Inde est,tout aussi , spectaculaire et passionnée. Le maharadjah charge le talentueux architecte allemand Peter Fürbringer de la construction d'un bâtiment très spécial. L'ingénieur n'a aucune idée de la véritable utilité du bâtiment, mais sa charmante fiancée, Irène, comprend peu à peu qu'ils ont l'intention d'enterrer vivante la femme infidèle du maharadjah dans la magnifique tombe. Irène tente de sauver la femme condamnée tandis que le prince Ramigani prépare un complot contre le souverain. En son temps, le film a connu un énorme succès au box-office en Hongrie.

Invitée: Ellen Harrington – Directrice de l’Institut du Film Allemand & le Musée du Film de Francfort

Ajánló


Marianne Winckler, az ismert írónő, könyvet ír az alacsony fizetésért, bizonytalan ideig tartó munkákat végző munkavállalókról. Caen város közelében telepszik…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!