FRA

Program


A nap szerelmese. Vincent van Gogh élete és festészete (L'amoureux du soleil. La vie et la peinture
2

A nap szerelmese. Vincent van Gogh élete és festészete (L'amoureux du soleil. La vie et la peinture

Vincent van Gogh halála után kollégája, Camille Pissarro úgy fogalmazott, hogy „ez az ember vagy őrült volt, vagy megelőzött mindenkit, de nem tartom kizártnak, hogy mindkettő igaz...” Az életében meg nem értett, ám ennek ellenére rendkívül termékeny festőművész (tíz év alatt mintegy kilencszáz képet festett) mára az egyik legismertebb alkotónak számít az egyetemes művészettörténetben.  több

Tisztelt vásárló! Tájékoztatjuk, hogy a Magyarországi Francia Intézet - mint a Francia Köztársaság Budapesti Nagykövetségének keretén belül működő intézmény - tevékenysége nem tartozik a belföldi adórendszer hatálya alá, ezért a megvásárolt jegyeikről nem készül számviteli bizonylat.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. október 11. szerda, 18:30

Vincent van Gogh halála után kollégája, Camille Pissarro úgy fogalmazott, hogy „ez az ember vagy őrült volt, vagy megelőzött mindenkit, de nem tartom kizártnak, hogy mindkettő igaz...” Az életében meg nem értett, ám ennek ellenére rendkívül termékeny festőművész (tíz év alatt mintegy kilencszáz képet festett) mára az egyik legismertebb alkotónak számít az egyetemes művészettörténetben. Van Gogh személyét és az képeit nem nehéz szeretnie a huszonegyedik század emberének sem, annyira egyedi és senkihez sem fogható az életműve. Gondolta volna, hogy a holland származású festőzseni eleinte lelkész szeretett volna lenni? Tudta, hogy a testvére, Theo van Gogh Párizs egyik legsikeresebb műkereskedője volt? Miért inspirálta a művészt a természet, azon belül is különösen a napraforgók? Igaz, hogy egyetlen festményét sem sikerült életében eladnia? Vajon hogyan is történt a híres-hírhedt füllevágás? És mi köze volt Theo feleségének, Johannának a művész halála utáni meg- és elismertetéséhez?

Après la mort de Vincent van Gogh, Camille Pissarro a déclaré que "cet homme était soit fou, soit en avance sur son temps, mais je ne peux pas exclure que les deux soient vrais..." Peintre incompris de son vivant, mais extrêmement prolifique (il a peint quelque 900 tableaux en dix ans), il est aujourd'hui l'un des artistes les plus connus de l'histoire de l'art universel. La personnalité de Van Gogh et sa peinture ne sont pas difficiles à aimer pour quiconque au XXIe siècle, tant son œuvre est unique et inégalée. N’avez-vous jamais pensé que le peintre génial d'origine néerlandaise aurait voulu être pasteur ? Saviez-vous que son frère Theo van Gogh était l'un des marchands d'art les plus prospères de Paris ? Pourquoi l'artiste était-il inspiré par la nature, en particulier par les tournesols ? Est-il vrai qu'il n'a jamais vendu un seul tableau de sa vie ? Comment s'est produite la fameuse coupure d'oreille ? Et quel est le rôle de Johanna, l'épouse de Theo, dans la célébrité et la reconnaissance de l'artiste après sa mort ?

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!