FRA

Program


Álmokat festeni, festményekben álmodni (Peindre les reves, rever par les peintures)

Álmokat festeni, festményekben álmodni (Peindre les reves, rever par les peintures)

Mi az álom? A tudattalanhoz vezető királyi út, ahogy Freud fogalmazott, egy olyan médium, amelyen keresztül feltárulnak elfojtott vágyaink és legbelsőbb sebeink? Vagy a művészeti alkotásokhoz hasonlóan az elme kreatív folyamatának gyümölcseként kellene tekintenünk az álmokra, nem pedig lelki zavarok tüneteként? Esetleg egy közös szimbólumnyelv részeként értelmezhetők, mint a mitológiai és vallási motívumok? Elkülöníthetők-e személyes és a politikai álmok, máshogy…  több

Tisztelt vásárló! Tájékoztatjuk, hogy a Magyarországi Francia Intézet - mint a Francia Köztársaság Budapesti Nagykövetségének keretén belül működő intézmény - tevékenysége nem tartozik a belföldi adórendszer hatálya alá, ezért a megvásárolt jegyeikről nem készül számviteli bizonylat.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: február 21. szerda, 18:30

Mi az álom? A tudattalanhoz vezető királyi út, ahogy Freud fogalmazott, egy olyan médium, amelyen keresztül feltárulnak elfojtott vágyaink és legbelsőbb sebeink? Vagy a művészeti alkotásokhoz hasonlóan az elme kreatív folyamatának gyümölcseként kellene tekintenünk az álmokra, nem pedig lelki zavarok tüneteként? Esetleg egy közös szimbólumnyelv részeként értelmezhetők, mint a mitológiai és vallási motívumok? Elkülöníthetők-e személyes és a politikai álmok, máshogy álmodnak-e a háborús menekültek és a diktatórikus rendszerek által elnyomottak? Nemcsak a filozófusokat és pszichológusokat foglalkoztatja évszázadok óta az álmok természete, hanem a művészeket is, és ez szakadatlan kíváncsiság kivételes remekműveket eredményezett. Ezúttal az álmok által ihletett festmények kalauzolnak bennünket az álmok világába vezető utazásunkon.

 

Qu'est-ce qu'un rêve ? La voie royale vers l'inconscient, comme le disait Freud, un moyen par lequel se révèlent nos désirs refoulés et nos blessures les plus profondes ? Ou faut-il considérer les rêves, comme les œuvres d'art, les fruits du processus créatif de l'esprit, plutôt que comme les symptômes de troubles mentaux ? Ou encore, peut-on les interpréter comme faisant partie d'un langage symbolique commun, à l'instar des motifs mythologiques et religieux ? Peut-on séparer les rêves personnels des rêves politiques ? Les réfugiés de guerre et les personnes opprimées par des régimes dictatoriaux rêvent-ils différemment Depuis des siècles, non seulement les philosophes et les psychologues s'intéressent à la nature des rêves, mais aussi les artistes, et cette curiosité incessante a donné naissance à des chefs-d'œuvre exceptionnels. Ce sont des peintures inspirées par les rêves qui nous guident dans notre voyage dans le monde des songes.

Ajánló


Egy őszi szombat este Mia rosszkor van rossz helyen és egy párizsi bisztró elleni terrortámadás áldozatává válik. Három hónappal később…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!