FRA

Program


Atlantisz

Atlantisz

Az Atlantisz egy férfi útkeresésének története, akit a munkájában és a magánéletében is balszerencse sújt. Dr. Friedrich von Kammacher nem tudja elfogadtatni bakteriológiai tanulmányát, felesége pedig öröklött mentális betegségben szenved. Hogy egy kicsit kiszakítsa magát a gondok közül, hosszabb utazásra indul.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. szeptember 14. szerda, 20:00

Nyitott archívumok / Dán Filmintézet

Atlantis, dán romantikus dráma, 1913,
néma, dán, angol inzert, magyar felirat, 121’

Rendező: August Blom
Forgatókönyvíró: Axel Garde, Karl-Ludwig Schröder
Operatőr: Johan Ankerstjerne

Szereplők: Olaf Fønss, Ida Orloff, Ebba Thomsen, Carl Lauritzen, Frederic Jacobsen  

Az Atlantisz egy férfi útkeresésének története, akit a munkájában és a magánéletében is balszerencse sújt. Dr. Friedrich von Kammacher nem tudja elfogadtatni bakteriológiai tanulmányát, felesége pedig öröklött mentális betegségben szenved. Hogy egy kicsit kiszakítsa magát a gondok közül, hosszabb utazásra indul. Egy kilátástalan kapcsolat és egy katasztrofális hajószerencsétlenség után még mindig a boldogságot keresi. A Nordisk filmgyár szuperprodukciója bemutatásakor, mindössze egy évvel a Titanic elsüllyedése után igen ellentmondásos fogadtatásban részesült. Az ekkoriban dániai tanulmányúton lévő, még ragyogó karrierje előtt álló Kertész Mihály másodasszisztensi szerepet töltött be a filmben és Hans Füllenberg, a berlini barát apró szerepében meg is jelenik vásznon.

L’Atlantide (Institut du film Danois)
Romance danoise, 1913
Intertitres: Danois, Anglais, Sous-titres: Hongrois, 121'
r: August Blom, muet

L'Atlantide est l'histoire de la quête d'un homme d'un chemin de vie déjà marqué - tant dans son travail que dans ses affaires privées - par la malchance. Le Dr Friedrich von Kammacher ne parvient pas à obtenir de reconnaissance pour son travail de bactériologie, tandis que sa femme souffre d'une maladie mentale congénitale. Pour se changer les idées, le docteur part en voyage. Après avoir poursuivi une relation sans espoir et survécu à une catastrophe maritime, il est toujours à la recherche du bonheur. La première de cette super production du Nordisk Film Studio, un an seulement après le naufrage du Titanic, a reçu un accueil mitigé. Mihály Kertész, qui se trouvait alors en voyage d'études au Danemark et n'avait pas encore lancé sa brillante carrière, est second assistant sur le film et joue le rôle secondaire de Hans Füllenberg, l'ami de Berlin.

Ajánló


Marianne Winckler, az ismert írónő, könyvet ír az alacsony fizetésért, bizonytalan ideig tartó munkákat végző munkavállalókról. Caen város közelében telepszik…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!