FRA

Program


Az arcuk mindig előttem lesz (Je verrai toujours vos visages)

Az arcuk mindig előttem lesz (Je verrai toujours vos visages)

Franciaországban a helyreállító igazságszolgáltatás rendszere 2014 óta igyekszik biztonságos keretek között, szakértők és önkéntesek közreműködésével párbeszédbe vonni elkövetőket és áldozatokat. De ahhoz, hogy ez működjön, mindkét félnek akarnia kell. Le kell győznie magában a haragot vagy a szégyent, el kell hinnie, hogy van remény.  több

Tisztelt vásárló! Tájékoztatjuk, hogy a Magyarországi Francia Intézet - mint a Francia Köztársaság Budapesti Nagykövetségének keretén belül működő intézmény - tevékenysége nem tartozik a belföldi adórendszer hatálya alá, ezért a megvásárolt jegyeikről nem készül számviteli bizonylat.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 5. kedd, 18:00

A március 5-i vetítésre online már nem árusítunk jegyeket, a vetítés előtt a helyszínen már csak korlátozott mennyiségben lesz jegy kizárólag a diák- ill. nyugdíjas igazolvány vagy IF pass kártyával rendelkezőknek. A filmet még egy alkalommal, március 10-én, vasárnap 19:00 órakor is vetítjük az Uránia Nemzeti Filmszínházban, mely vetítésre még kaphatók jegyek.

Francia filmdráma, 2023, 118’ | R.: Jeanne Herry | Sz.: Adèle Exarchopoulos, Leïla Bekhti, Gilles Lellouche | Francia nyelven, magyar és angol felirattal

#társadalmi kérdések #emberi #nők

A vetítés (03.05) után beszélgetés helyreállító igazságszolgáltatásról

Franciaországban a helyreállító igazságszolgáltatás rendszere 2014 óta igyekszik biztonságos keretek között, szakértők és önkéntesek közreműködésével párbeszédbe vonni elkövetőket és áldozatokat. De ahhoz, hogy ez működjön, mindkét félnek akarnia kell. Le kell győznie magában a haragot vagy a szégyent, el kell hinnie, hogy van remény. Hogy amit kölcsönösen átéltek, nem végleg jóvátehetetlen.

2024-ben 9 Césars díjra jelölve

Miért ajánljuk? Erőteljes, megrázó film, amelyet kellő, de megértő komolysággal irányít a rendezői kéz.Les tickets pour la projection de ce soir (5 mars) ne sont plus disponibles en ligne. Un nombre limité de tickets à tarif réduit sera disponible sur place avant la projection uniquement pour les détenteurs de l’IF Pass, étudiants et retraités. Si vous voulez voir le film, nous vous conseillons d'acheter un ticket pour la projection du dimanche 10 mars à 19h00 au Cinéma National Uránia.

Drame, 2023, France, 118’ | R : Jeanne Herry | Avec : Adèle Exarchopoulos, Leïla Bekhti, Gilles Lellouche | Français, sous-titré hongrois et anglais

#questions sociales #aventures humaines #femmes fortes

La séance du 05/03 sera suivie d’une table ronde sur la justice restaurative

Depuis 2014, en France, la justice restaurative propose à des personnes victimes et auteurs d’infraction de dialoguer dans des dispositifs sécurisés, encadrés par des professionnels et des bénévoles comme Judith, Fanny ou Michel.
Nassim, Issa, et Thomas, condamnés pour vols avec violence, Grégoire, Nawelle et Sabine, victimes de homejacking, de braquages et de vol à l'arraché, mais aussi Chloé, victime de viols incestueux, s’engagent tous dans des démarches de justice restaurative.
Sur leur parcours, il y a de la colère et de l’espoir, des silences et des mots, des alliances et des déchirements, des prises de conscience et de la confiance retrouvée… Et au bout du chemin, parfois, la réparation…

9 nominations aux César 2024 

Notre avis : Un film fort et touchant, jamais caricatural et porté par une direction d’acteur magistrale.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!