FRA

Program


Az ünnepi asztal az európai festészetben (La table de fete dans la peinture européenne)

Az ünnepi asztal az európai festészetben (La table de fete dans la peinture européenne)

Az ünnepekhez hozzátartozik az ünnepi asztal, a kivételes alkalmakra tartogatott étkészlet és az ünnepi menü. Ebből az alkalomból azt nézzük meg, mit mutatnak az európai festészet ismert és kevésbé ismert képei az ünnepi asztalról? Milyen volt egy ünnepi asztal pár száz évvel ezelőtt? Meglepően széles a skála: az emelkedett ünnepi hangulatot és kifinomult eleganciát tükröző étkészletektől, a mindennapi tárgyakon át…  több

Tisztelt vásárló! Tájékoztatjuk, hogy a Magyarországi Francia Intézet - mint a Francia Köztársaság Budapesti Nagykövetségének keretén belül működő intézmény - tevékenysége nem tartozik a belföldi adórendszer hatálya alá, ezért a megvásárolt jegyeikről nem készül számviteli bizonylat.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. december 7. csütörtök, 18:30

Az ünnepekhez hozzátartozik az ünnepi asztal, a kivételes alkalmakra tartogatott étkészlet és az ünnepi menü. Ebből az alkalomból azt nézzük meg, mit mutatnak az európai festészet ismert és kevésbé ismert képei az ünnepi asztalról? Milyen volt egy ünnepi asztal pár száz évvel ezelőtt? Meglepően széles a skála: az emelkedett ünnepi hangulatot és kifinomult eleganciát tükröző étkészletektől, a mindennapi tárgyakon át a lefejezett fejig sok minden terítékre került. Ezeket nézzük meg ezen az előadáson. 

Une table élégamment décorée, une vaisselle de circonstance, un menu de fête, tout cela fait partie du rituel des fêtes de fin d'année. Profitons de l'occasion pour nous pencher sur les représentations de la table de fête dans la peinture européenne, qu'il s'agisse d'images connues ou moins connues. À quoi ressemblait une table de fête il y a une centaine d'années ? L'éventail est étonnamment large : de la vaisselle reflétant une humeur festive exacerbée et une élégance raffinée, aux objets quotidiens et à une tête décapitée. La Micro-Folie vous donnera un avant-goût de fête avant les vacances !

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!