FRA

Program


Bernadette - A főnökasszony (Bernadette)

Bernadette - A főnökasszony (Bernadette)

Férje kinevezésekor Bernadette Chirac nagy reményekkel költözik be a köztársasági elnöki palotába: hogy előléphet a háttérből, és végre megkapja a neki kijáró elismerést. Csakhogy a meglehetősen merev First Ladynek van néhány olyan tulajdonsága, amelyet a népszerűség kedvéért nem ártana levetkőznie.

Tisztelt vásárló! Tájékoztatjuk, hogy a Magyarországi Francia Intézet - mint a Francia Köztársaság Budapesti Nagykövetségének keretén belül működő intézmény - tevékenysége nem tartozik a belföldi adórendszer hatálya alá, ezért a megvásárolt jegyeikről nem készül számviteli bizonylat.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 8. péntek, 20:30

A Bernadette március 8-i vetítésére online már nem árusítunk jegyeket, a vetítés előtt a helyszínen már csak korlátozott mennyiségben lesz jegy kizárólag a diák- ill. nyugdíjas igazolvány vagy IF pass kártyával rendelkezőknek. Ha péntek estére keresel filmet, ajánljuk a Liv S. szerelmeit, amit ugyanebben az időpontban, 19:30-kor vetítünk az Uránia moziban.A vetítés utánbónuszkéntközönségtalálkozóravárunk a film a rendezőjével.Francia vígjáték, 2023, 92’ R.: Léa Domenach Sz.: Catherine Deneuve, Denis Podalydès, Sara Giraudeau Francia nyelven, magyar felirattal

#vicces #nők #család

A filmvetítést követően a nemzetközi nőnap alkalmából egy kerekasztal beszélgetésre kerül sor a nők szerepéről és helyzetéről a magyar politikában, Bősz Anett, politikus, Budapest főpolgármester-helyettese és Sáfrány Réka, a Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség (és az Európai Női Lobbi korábbi elnöke) részvételével. A beszélgetés magyar nyelvű, tolmácsolás nélkül.

Férje kinevezésekor Bernadette Chirac nagy reményekkel költözik be a köztársasági elnöki palotába: hogy előléphet a háttérből, és végre megkapja a neki kijáró elismerést. Csakhogy a meglehetősen merev First Ladynek van néhány olyan tulajdonsága, amelyet a népszerűség kedvéért nem ártana levetkőznie.

2024-es César-díj jelölés a legjobb elsőfilm kategóriában.

Miért ajánljuk? A film sok humorral bizonyítja a „minden sikeres férfi mögött áll egy nő” tételt, miközben bepillantást enged a lassan történelemmé párlódó francia politika kulisszatitkaiba.Les tickets pour la projection de Bernadette le 8 mars ne sont plus disponibles en ligne. Un nombre limité de tickets à tarif réduit sera disponible sur place avant la projection. Le film "Les histoires d’amour de Liv S" sera projeté  en même temps, au cinéma Urania,en présence de sa réalisatrice, au cinéma Urania à 19h30. La projection sera suivie d'une séance de question-réponse avec la réalisatrice.

Comédie, 2023, France, 92’ | R : Léa Domenach | Avec : Catherine Deneuve, Denis Podalydès, Sara Giraudeau | Français, sous-titré hongrois et anglais

Après le film de et à l’occasion de la Journée internationale des droits des femmes, une discussion aura lieu sur la place des femmes en politique en Hongrie avec Anett Bősz, femme politique et adjointe au maire de Budapest et Réka Sáfrány, présidente du Hungarian Women's Lobby / Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség (et ancienne présidente du European Women's Lobby). La table-ronde se déroulera en hongrois sans interprétation. 

Quand elle arrive à l’Elysée, Bernadette Chirac s’attend à obtenir enfin la place qu’elle mérite, elle qui a toujours œuvré dans l’ombre de son mari pour qu’il devienne président. Mise de côté car jugée trop ringarde, Bernadette décide alors de prendre sa revanche en devenant une figure médiatique incontournable.

Nommé dans la catégorie meilleur premier film aux César 2024

Notre avis : Le film illustre avec humour, le proverbe « Derrière chaque grand homme se cache une femme », tout en mettant en lumière un couple mythique de l’Histoire française récente.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!