FRA

Program


Délutáni szerelem

Délutáni szerelem

Ariane és magándetektív apja Párizsban élnek. A lány gyakran böngészi apja iratait, melyek tekintélyes része egy amerikai nőcsábász üzletember, Mr. Flanagan afférjait tartalmazza. Amikor az amerikai legutóbbi barátnőjének férje fegyverrel a kezében és határozott céllal távozik az irodából, a lány úgy érzi, közbe kell lépnie, hogy megakadályozza a tragédiát...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. szeptember 17. szombat, 17:30

Délutáni szerelem (Trauner & Wilder)
hang, magyar felirat, 130’

Ariane és magándetektív apja Párizsban élnek. A lány gyakran böngészi apja iratait, melyek tekintélyes része egy amerikai nőcsábász üzletember, Mr. Flanagan afférjait tartalmazza. Amikor az amerikai legutóbbi barátnőjének férje fegyverrel a kezében és határozott céllal távozik az irodából, a lány úgy érzi, közbe kell lépnie, hogy megakadályozza a tragédiát. Az akció sikerrel végződik, de a lány a léha üzletember bűvkörébe kerül, és mivel tudja, hogy érzelmei nem találnának viszonzásra, inkább felveszi a távolságtartó femme fatale szerepét. A film díszleteit Alexandre Trauner, a „párizsi hangulat” mestere tervezte. A történet egy korábbi megfilmesítése, az Ariane (Paul Czinner, 1931) a 2021-es Budapesti Klasszikus Film Maratonon volt látható.

Ariane (Trauner & Wilder):  Comédie Romantique américaine, 1957,
r: Billy Wilder, Langue: Anglais, Français, Sous-titres: Hongrois, 130'

Ariane et son père,détective privé,vivent à Paris. La jeune fille feuillette souvent les documents de son père, dont une grande partie est consacrée aux affaires d'un playboy américain, M. Flanagan. Lorsque le mari de la dernière conquête de l'Américain quitte l'agence l'arme au poing et déterminé à abattre Flanagan, la jeune fille sent qu'elle doit faire quelque chose pour éviter la tragédie. Le plan réussit, mais la jeune fille tombe sous le charme du magnat louche, et comme elle sait que son affection ne lui sera pas rendue, elle préfère jouer le rôle de la femme fatale cool. Les décors du film ont été conçus par Alexandre Trauner, maître de l'"effet parisien". Une version cinématographique antérieure de cette histoire, Ariane (Paul Czinner, 1931), a été projetée lors du Marathon du film classiquesde Budapest en 2021.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!