FRA

Program


Frankofón Filmnapok: Egy ember meghalt (Un homme est mort)

Frankofón Filmnapok: Egy ember meghalt (Un homme est mort)

Brest, 1950. A munkások jobb munkakörülményeket követelnek, de az egyik tüntetésen elmérgesedik a helyzet: egy társuk elesik. A városba érkező filmrendező megörökíti az eseményeket.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. március 1. vasárnap, 17:00

EGY EMBER MEGHALT
R.: Olivier Cossu | Francia animációs film, 2018, 66’ | Francia nyelven, magyar és angol felirattal

Brest, 1950. A világháborúban szétbombázott breton város újjáépül. A munkások a munkakörülmények javítását követelik. Az egyik tüntetésen a helyzet elmérgesedik, és Edouard Mazé golyót kap a fejébe. A szakszervezetek egy filmrendezőhöz fordulnak, hogy örökítse meg az eseményeket.

„A film eléri a kívánt hatást: mintha egy különös, animációba bújtatott dokumentumfilmet néznénk. Szokatlan, figyelemfelkeltő műfaji keresztezés.” Cahier critique, Annecyi Nemzetközi Animációs Filmfesztivál"


 

Un homme est mort
R.: Olivier Cossu | Animation, 2018, 66’ | Pays : France | Langue: Français sous-titres Hongrois et Anglais

Brest 1950. La ville est en pleine reconstruction après les bombardements de la guerre. Lors d’une manifestation revendiquant de meilleures conditions salariales, la situation avec les forces de l’ordre dégénère et le jeune ouvrier Edouard Mazé est abattu d’une balle en pleine tête. René Vautier, cinéaste militant, vient alors filmer la situation des ouvriers avec la collaboration, pas toujours aisée, de P’tit Zef et Désiré, les amis d’enfance d’Edouard.

« Le film réussit son pari : on le regarde étrangement comme un documentaire, mais sous l’habillage d’un film d’animation. Une sorte d’hybride atypique ! » Cahier critique, Festival d’animation d’Annecy

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!