FRA

Program


Jules és Jim

Jules és Jim

1912 környékén az osztrák Jules és a francia Jim összebarátkoznak és éjszakákat beszélgetnek át a költészetről. Mindkettőjükre nagy hatást tesz egy női büszt nyugodt mosolya, amit hamarosan a valóságban is viszontlátnak egy Catherine nevű lány ajkán.

Tisztelt vásárló! Tájékoztatjuk, hogy a Magyarországi Francia Intézet - mint a Francia Köztársaság Budapesti Nagykövetségének keretén belül működő intézmény - tevékenysége nem tartozik a belföldi adórendszer hatálya alá, ezért a megvásárolt jegyeikről nem készül számviteli bizonylat.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. szeptember 13. kedd, 20:00

Jules és Jim - Fekete-fehér francia romantikus dráma, 1962 (Budapest, Bécs, Hollywood / Oskar Werner 100)
francia, német, angol hang, magyar, angol felirat, 105’
R: François Truffaut

1912 környékén az osztrák Jules és a francia Jim összebarátkoznak és éjszakákat beszélgetnek át a költészetről. Mindkettőjükre nagy hatást tesz egy női büszt nyugodt mosolya, amit hamarosan a valóságban is viszontlátnak egy Catherine nevű lány ajkán. A három ember között különleges kapcsolat szövődik. François Truffaut és a francia újhullám emblematikus alkotása, amelyben semmi nem úgy működik, mint ahogyan az más filmekben megszokott. A Jules és Jim – ami a rendező szavaival élve „himnusz az élethez és a halálhoz” – ma is friss és szokatlan stílusával, a kitörő életöröm és a tragédia zavarba ejtő harmóniájával varázsolja el a nézőt.

Jules et Jim - Romance française, 1962 (Budapest, Vienne, Hollywood / Oskar Werner 100)
Langue: Français, allemand, anglais
Sous-titres: Hongrois, Anglais, 105'
dir: François Truffaut

Vers 1912, l'Autrichien Jules et le Français Jim deviennent amis et, le soir, discutent de poésie. Tous deux sont envoûtés par le sourire serein d'un buste féminin, qu'ils découvrent bientôt en vrai sur les lèvres de Catherine. Une relation étroite se développe entre les trois. Il s'agit d'une œuvre emblématique de François Truffaut et de la Nouvelle Vague française, dans laquelle rien ne fonctionne comme c'est généralement le cas dans d'autres films. Jules et Jim, qui, pour reprendre les termes du réalisateur, est un "hymne à la vie et à la mort", frappe encore aujourd'hui l'imagination par son style frais et non conventionnel, son harmonie déconcertante entre joie de vivre exubérante et tragédie...

Ajánló


Champion mélabús vézna kisfiú, akit nagymamája, Madame Souza nevel. Kedvetlen gyermekkorában egyetlen társa Bruno, a nem túl szép, sőt ronda…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!