FRA

Program


Micro-Folie |A sport a képzőművészetben (Le sport dans les arts visuels)

Micro-Folie |A sport a képzőművészetben (Le sport dans les arts visuels)

Az ideális arányokkal bíró test egyszerre bír esztétikai és politikai jelentőséggel, hol a szépség hordozója, hol pedig az állampolgári kötelesség teljesítésének terepe. A sport kollektív gyakorlatában az élelemszerzés és túlélésért folytatott harc ősi testgyakorlatai játékos formát öltenek, de nem szűnnek meg bátorság- és erőpróbként funkcionálni.  több

Tisztelt vásárló! Tájékoztatjuk, hogy a Magyarországi Francia Intézet - mint a Francia Köztársaság Budapesti Nagykövetségének keretén belül működő intézmény - tevékenysége nem tartozik a belföldi adórendszer hatálya alá, ezért a megvásárolt jegyeikről nem készül számviteli bizonylat.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: június 12. szerda, 18:30

Az ideális arányokkal bíró test egyszerre bír esztétikai és politikai jelentőséggel, hol a szépség hordozója, hol pedig az állampolgári kötelesség teljesítésének terepe. A sport kollektív gyakorlatában az élelemszerzés és túlélésért folytatott harc ősi testgyakorlatai játékos formát öltenek, de nem szűnnek meg bátorság- és erőpróbként funkcionálni. Jelentősége átível az emberi történelmen: az úri passzió és a társasági élet szimbolikus terepe, a munkásmozgalom demokratikus kikapcsolódási formája, vagy diplomáciai eszköz: versengéssé szelidített háború. A 2024-es párizsi nyári olimpiai játékok apropóján megnézzük, miként szolgáltak örök témául a sportok és a sportban edzett testek a képzőművészetnek Pheidiasztól, Gustav Courbet-n át David Hockney-ig.

Az előadás nyelve: francia
Előadó: Gucsa Magdolna

Un corps aux proportions idéales est à la fois perçu comme porteur de beauté et comme un instrument de devoir civique. Dans la pratique collective du sport, les exercices physiques jadis nécessaires pour s’alimenter et survivre, ont pris peu à peu une forme ludique, mais ont toujours été considérés comme des épreuves de courage et de force. Son importance transcende l'histoire de l'humanité : c'est une arène pour la passion personnelle et pour la participation à des pratiques partagées en communauté. À l'occasion des Jeux olympiques d'été 2024 à Paris, découvrez comment les sports et les corps entraînés ont servi de thèmes éternels pour les arts visuels, de Pheidias et Gustav Courbet à David Hockney.

La conférence se déroulera en fran
çais, présentée par Magdolna Gucsa.

 

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!