FRA

Program


Pauline a strandon

Pauline a strandon

Pauline és Marion unokanővérek, együtt töltik nyári vakációjukat egy breton tengerparti üdülőhelyen. Az idősebbik, Marion nemrég vált el. A fürdőhelyen összetalálkozik fiatalkori barátjával, Pierre-rel, és annak ismerősével, Henrival. Pierre szívesen fölmelegítené korábbi viszonyukat, ám Marionnak most inkább Henri tetszik, aki azonban nem híve a tartósabb kapcsolatoknak...

Tisztelt vásárló! Tájékoztatjuk, hogy a Magyarországi Francia Intézet - mint a Francia Köztársaság Budapesti Nagykövetségének keretén belül működő intézmény - tevékenysége nem tartozik a belföldi adórendszer hatálya alá, ezért a megvásárolt jegyeikről nem készül számviteli bizonylat.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. szeptember 17. szombat, 15:45

Pauline a strandon  (Nyitott archívumok/ Cinématisse)
Színes francia romantikus vígjáték, 1983, francia nyelv, magyar felirat, 91’

Pauline és Marion unokanővérek, együtt töltik nyári vakációjukat egy breton tengerparti üdülőhelyen. Az idősebbik, Marion nemrég vált el. A fürdőhelyen összetalálkozik fiatalkori barátjával, Pierre-rel, és annak ismerősével, Henrival. Pierre szívesen fölmelegítené korábbi viszonyukat, ám Marionnak most inkább Henri tetszik, aki azonban nem híve a tartósabb kapcsolatoknak. A 16 éves Pauline figyeli a felnőttek érdekfeszítő, de őt még zavarbaejtő játékát, majd ő is szerelmes lesz egy fiúba... Rohmer, az érzelmek zűrzavarának finom megfigyelője itt is utolérhetetlen mesternek bizonyul. A Matisse alkotásain megragadott hangulatokat és színeket megidéző film vetítése a Szépművészeti Múzeum Henri Matisse – A gondolatok színe című kiállításának kísérőeseménye.

Pauline à la plage : (Archives ouvertes / Cinématisse)
Comédie romantique française, r: Eric Rohmer, 1983, langue : Français, Sous-titres : Hongrois, 91'

Pauline et Marion sont cousines et passent leurs vacances d'été ensemble dans une station balnéaire de Bretagne. La plus âgée, Marion, a récemment divorcé. Sur la plage, elles rencontrent Pierre, l'amant d'autrefois de Marion, et son copain Henri. Pierre a envie de raviver leur ancienne liaison, mais Marion préfère Henri, qui n'est toutefois pas intéressé par les relations à long terme. Pauline, 16 ans, observe le jeu intriguant mais toujours déroutant des adultes, puis elle tombe elle aussi amoureuse... Une fois de plus dans ce film, Rohmer, observateur attentif des émotions en ébullition, se révèle être un maître d'une habileté incomparable. Le film, qui évoque les humeurs et les teintes des œuvres de Matisse, est projeté en complément de l'exposition qui a lieu au Musée des beaux-arts Henri Matisse - La couleur des idées.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!