FRA

Program


Sherlock Holmes magánélete

Sherlock Holmes magánélete

Megjelennek a ködös londoni utcák, a fiákerek és konflisok, a Hasfelmetsző és az orosz balett-táncosnő zsánerepizódjában emlegetett Tolsztoj, Nietzsche és Csajkovszkij kora. A berendezés fontos része a könyvespolc, de még a por is, aminek vastagságáról Holmes meg tudja állapítani, hogy mikor lett lehelyezve az iratköteg az asztalra.

Tisztelt vásárló! Tájékoztatjuk, hogy a Magyarországi Francia Intézet - mint a Francia Köztársaság Budapesti Nagykövetségének keretén belül működő intézmény - tevékenysége nem tartozik a belföldi adórendszer hatálya alá, ezért a megvásárolt jegyeikről nem készül számviteli bizonylat.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. szeptember 14. szerda, 17:30

Sherlock Holmes magánélete (Trauner & Wilder)
Színes angol-amerikai vígjáték, 1970
angol, orosz, francia, német hang, magyar felirat, 125’
r: Billy Wilder

A cím annyiban megtévesztő, hogy ez a Billy Wilder mű is inkább vígjáték, mint krimi. Trauner Sándor ebben a filmben teremti meg azt a világot Holmes körül, amit azóta is jól ismerünk a különböző sorozatokból és játékfilmekből. Megjelennek a ködös londoni utcák, a fiákerek és konflisok, a Hasfelmetsző és az orosz balett-táncosnő zsánerepizódjában emlegetett Tolsztoj, Nietzsche és Csajkovszkij kora. A berendezés fontos része a könyvespolc, de még a por is, aminek vastagságáról Holmes meg tudja állapítani, hogy mikor lett lehelyezve az iratköteg az asztalra. A kor homoszexualitásról alkotott képéről – kor alatt értve nem csak a XIX. századot – sokat elmondó orosz táncos komédiát egy komorabb hangulatú epizód követi, egy vízből kimentett nővel, akinek zsebében nincs más, csak Holmes címe. Ebben a részben lesz igazán jelentős és szép a zene, a szintúgy magyar Rózsa Miklós műve.

La vie privée de Sherlock Holmes(Trauner & Wilder) :
Comédie anglo-américaine, 1970
Langue : Anglais, Russe, Français, Allemand, Sous-titres : Hongrois, 125'
r : Billy Wilder

Le titre est trompeur, car cette œuvre de Billy Wilder est plus une comédie qu'un roman policier. Dans le film, Sándor Trauner crée autour de Holmes le monde archétypal qui nous est devenu si familier dans les séries et les longs métrages ultérieurs : rues londoniennes embrumées, fiacres sillonnant les routes, tandis que l'époque de Tolstoï, Nietzsche et Tchaïkovski est évoquée dans l'épisode de genre mettant en scène Jack l'Éventreur et une danseuse de ballet russe. La bibliothèque est un accessoire important, de même que la poussière,dont l'épaisseur permet à Holmes de supposerquand la liasse de documents a été posée sur la table. La farce de la danseuse russe, qui en dit long sur l'image de l'homosexualité de l'époque, est suivie d'un épisode plus sombre avec une femme sauvée de la rivière, dans la poche de laquelle se trouve l'adresse de Holmes. Dans cette scène, la musique revêt une importance particulière ; elle est l'œuvre du Hongrois Miklós Rózsa.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!