FRA

Program


Sztárépítészeink a Szecesszió korában (Architectes vedettes de l'Art Nouveau)

Sztárépítészeink a Szecesszió korában (Architectes vedettes de l'Art Nouveau)

A szecesszió világnapját magyar kezdeményezésre 2013 óta ünnepeljük minden év június 10-én. Ez a nap a századforduló két híres építészéhez kötődik: ekkor halt meg Lechner Ödön (1914-ben) és Antoni Gaudí (1926-ban). Ma már a Réseau Art Nouveau Network (RANN) nemzetközi szecessziós szervezet hivatalos programjai közt is szerepel a világnap.  több

Tisztelt vásárló! Tájékoztatjuk, hogy a Magyarországi Francia Intézet - mint a Francia Köztársaság Budapesti Nagykövetségének keretén belül működő intézmény - tevékenysége nem tartozik a belföldi adórendszer hatálya alá, ezért a megvásárolt jegyeikről nem készül számviteli bizonylat.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: június 5. szerda, 18:30

A szecesszió világnapját magyar kezdeményezésre 2013 óta ünnepeljük minden év június 10-én. Ez a nap a századforduló két híres építészéhez kötődik: ekkor halt meg Lechner Ödön (1914-ben) és Antoni Gaudí (1926-ban). Ma már a Réseau Art Nouveau Network (RANN) nemzetközi szecessziós szervezet hivatalos programjai közt is szerepel a világnap. Ebben az évben a Francia Intézetben a Microfolie előadás sorozat keretében megismerhetjük a magyar szecessziós építészet emblematikus alakjait, akik a magyar építészeti formanyelv létrehozásán munkálkodtak és azokat az épületeiket, melyek kevéssé ismertek a nagyközönség számára.

Az előadás nyelve magyar. 

La Journée mondiale de l'art nouveau est célébrée chaque année le 10 juin depuis 2013 à l'initiative du gouvernement hongrois. Cette journée est associée à deux architectes célèbres du début du siècle : Ödön Lechner (1914) et Antoni Gaudí (1926).
Aujourd'hui, la Journée mondiale de l'art nouveau fait également partie du programme officiel de l'organisation internationale Réseau Art Nouveau Network (RANN).
En juin, l'IFH accueillera une conférence Microfolie sur les figures emblématiques de l'architecture Art nouveau hongroise qui ont œuvré à la création du langage architectural hongrois et sur leurs bâtiments, moins connus du grand public.

La conférence se déroulera en hongrois. 

 

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!