FRA

Program


Történelmi szerelmek: Napoléon és Joséphine (Amours historiques - Napoléon et Joséphine)

Történelmi szerelmek: Napoléon és Joséphine (Amours historiques - Napoléon et Joséphine)

A Martinique szigetén született Joséphine-nek már az anyaországba kerülése is izgalmas volt: 15 évesen a nővére helyett ment férjhez Beauharnais vikomthoz. Tőle született gyermekei révén a ma uralkodó királyi családokban fennmaradt a vérvonala, bár második férjével, a nála 6 évvel fiatalabb Napóleonnal nem volt közös gyermekük.  több

Tisztelt vásárló! Tájékoztatjuk, hogy a Magyarországi Francia Intézet - mint a Francia Köztársaság Budapesti Nagykövetségének keretén belül működő intézmény - tevékenysége nem tartozik a belföldi adórendszer hatálya alá, ezért a megvásárolt jegyeikről nem készül számviteli bizonylat.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: január 31. szerda, 18:30

A Martinique szigetén született Joséphine-nek már az anyaországba kerülése is izgalmas volt: 15 évesen a nővére helyett ment férjhez Beauharnais vikomthoz. Tőle született gyermekei révén a ma uralkodó királyi családokban fennmaradt a vérvonala, bár második férjével, a nála 6 évvel fiatalabb Napóleonnal nem volt közös gyermekük. Egész élete filmbe illő fordulatokkal teli, beleértve a lefejezéstől való megmenekülését, császárnévá válását, majd később a Malmaisonban lévő csodás kastély úrnőjeként élt életét. Stílust teremtett, rózsafajtákat kreált, és nem csak Franciaország, de egész Európa történetébe beírta a nevét életének 50 éve alatt. E két különleges emberről és kapcsolatukról számtalan irodalmi és képzőművészeti mű, no meg film készült, ezekből szemezgetünk.

Originaire de l'île de la Martinique, Joséphine a marqué l’histoire dès son arrivée sur le continent européen : à 15 ans, elle épouse le vicomte de Beauharnais à la place de sa sœur. Par ses enfants, elle s'inscrit dans la lignée des familles royales qui règnent aujourd'hui, bien qu'elle et son second mari, Napoléon, de six ans son cadet, n'aient pas eu d'enfants ensemble. Sa vie entière est pleine de rebondissements , elle échappe à la guillotine, devient impératrice et finit sa vie au château de la Malmaison. Elle a créé un style, des variétés de roses et s'est fait un nom dans l'histoire non seulement de la France, mais aussi de toute l'Europe au cours des 50 années de sa vie. Sa relation avec Napoléon a fait l'objet d'innombrables œuvres littéraires, artistiques et cinématographiques, dont nous vous présentons quelques-unes.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!