FRA

Program


Az eschnapuri tigris

Az eschnapuri tigris

A történet hősnője, a gyönyörű Sitha maharani megszökik az uralkodói udvarból szerelmével, az európai mérnökkel. A maharadzsa és intrikus unokatestvére, Ramigani herceg őrült hajszába kezd, hogy visszahozza és móresre tanítsa az asszonyt, aki álnéven előadott keleti táncaival varázsolja el az európai bárok közönségét.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. szeptember 18. vasárnap, 13:00

Az eschnapuri tigris, fekete-fehér német kalandfilm, 1938
német hang, magyar, angol felirat, 96’
Rendező: Richard Eichberg

Forgatókönyvíró: Richard Eichberg, Hans Klaehr, ArthurPohl
Operatőr: Ewald Daub
Szereplők: Kitty Jantzen, La Jana, Philip Dorn, Alexander Golling, Hans Stüwe

Thea von Harbou indiai témájú kalandregényét többször megfilmesítették az idők során. Néma változatát Joe May rendezte meg, ebben az egyik szereplő a magyar filmdíva, Putty Lia volt. 1959-ben Fritz Lang is készített belőle egy verziót, a Maratonon pedig a kettő között, 1938-ban született adaptációt mutatjuk be. A történet hősnője, a gyönyörű Sitha maharani megszökik az uralkodói udvarból szerelmével, az európai mérnökkel. A maharadzsa és intrikus unokatestvére, Ramigani herceg őrült hajszába kezd, hogy visszahozza és móresre tanítsa az asszonyt, aki álnéven előadott keleti táncaival varázsolja el az európai bárok közönségét. A hihetetlenül látványos kalandfilm nagy részét eredeti helyszíneken forgatták az udaipuri maharadzsa védnöksége alatt, akinek gyűjteményéből származik a felújításhoz használt kópiák egyike. A film a második része A hindu síremléke film után kerül vetítésre.

A filmhez bevezetőt mond Ellen Harrington, DFF – Wiesbaden

Le Tigre du Bengale- Film d'aventure allemand, 1938,
Langue : Allemand, Sous-titres : Hongrois, Anglais, 96'
dir: Richard Eichberg

Au fil des décennies, le roman d'aventures de Thea von Harbou,qui se déroule en Inde, a été adapté au cinéma à plusieurs reprises. Joe May a réalisé une version muette dans laquelle la diva du cinéma hongrois Lya de Putti tient un rôle. En 1959, Fritz Lang a créé une nouvelle version de l'histoire. Le Marathon projette une adaptation datant d'entre ces deux films, tournée en 1938. L'héroïne du conte, la belle Maharani Seetha, fuit la cour royale avec son amant, un ingénieur européen. Le maharadjah et son intrigant cousin, le prince Ramigani, se lancent dans une course folle pour ramener la dame et lui donner une leçon. Pendant ce temps, elle éblouit le public des bars européens avec ses danses orientales exécutées sous un pseudonyme. Le film est présenté en même temps que la deuxième partie, Le Tombeau Hindou.

Invitée: Ellen Harrington – Directrice de l’Institut du Film Allemand & le Musée du Film de Francfort

Ajánló


Marianne Winckler, az ismert írónő, könyvet ír az alacsony fizetésért, bizonytalan ideig tartó munkákat végző munkavállalókról. Caen város közelében telepszik…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!